Turbulent i Hjältevadshus

Försäljningen av Hjältevadshus slutar nu i domstol. Köparen, finska Finndomo, begär säljaren Vadebron i konkurs. Finndomo kräver mångmiljonbelopp av Vadebron.
Henrik Österberg är vice VD för Finndomo Sverige och han säger till nyheterna att han tycker att Finndomo har fått betala för mycket och att dom vill ha pengar tillbaka genom att begära Vadebron i konkurs. Finndomos begäran om konkurs består av tre delar. För det första anser alltså Finndomo att dom har betalat 20 miljoner för mycket för dom tre trähusföretagen Hjältevadshus, Hultsfredshus och Modulent i Hässleholm. För det andra, dom gamla skulderna till leverantörerna som Vadebron dragit på sej var större än väntat, 30 miljoner kronor. Men Finndomo vill också slippa betala för affärer som den förre ägaren gjort. Det har stormat ordentligt kring dom tre trähusföretagen den senaste tiden. Många av dom inblandade i den här stora affären har stämt varann och nu på fredag möts alltså köparen Finndomo och säljaren Vadebron i Stockholms tingsrätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista