Erik Bratthal, koordinator för Alliansen i länet som ska ha delvis gemensam valkampanj i länet. Foto: David Svanberg / SR
valupptakt i huskvarna

Alliansen gör gemensam valkampanj

Pensionärerna får sänkt skatt och för första gången kommer de borgerliga partierna i länet att delvis göra sin valkampanj gemensamt. Det kom fram under den stora valupptakten som partierna både i länet och på riksplan höll i Huskvarna på lördagens med partiledarna på plats.

Utspelet innebär att det kommer en tredje skattesänkning till landets pensionärer på 5 miljarder kronor från 1 januari 2011. Sedan tidigare har regeringen sänkt skatten för landets pensionärer två gånger.

- Det blir en påtaglig förbättring i pensionärernas plånböcker, sade KD-ledaren Göran Hägglund.

Samtidigt meddelade partiernas länsorganisationer att dom ska kampanja ihop med bland annat gemensam valfinal och därmed knyts samarbetet partierna emellan tätare även på länsnivå.

På lördagen valde återigen väljer den borgerliga alliansen Jönköpingstrakten som start för sin valkampanj. Inför förra valet drog man upp stragein i Bankeryd, hemma hos KD:s partiledare Göran Hägglund.

Med start i dag lördag har dom fyra partierna dessutom lokala länsstämmor i Folkets park i Huskvarna samtidgt som dom fyra partiledarna gjorde ett gemensamt skatteutspel inför valet.

David Svanberg
david.svanberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".