Okänd man antastar barnen i Mullsjö

Sen skolstarten i början av januari har dagisbarn och lågstadieelever i Mullsjö antastats av en okänd man som försökt lura med sig barnen i sin bil.

Händelserna är polisanmälda och nu har också skolan agerat. Enligt rektorn på Trollehöjds rektorsområde, Ingrid Kullman, har alla elever fått information om att de ska vara extra försiktiga till och från skolan.


Det är vid minst fyra tillfällen som en man har frågot flickor i tioårs-åldern på väg till eller från skolan om de vill titta på hundvalpar som han har i sin bil. Barnen har sagt nej och mannen har då inte varit våldsam eller hotat barnen. Men de har ändå upplevt det obehagligt.


Polisen har fått in två polisanmälningarna men fler samtal från föräldrar som är oroliga och som berättat att deras barn träffat mannen. Enligt någons beskrivning kör han omkring i en ljus bil.


Christina Grahn på polisen i Habo är inte säker på att det rör sig om samma man vid alla tillfällena. Hon säger också att de arbetar med de tips som de får in och som de fått sedan skolstarten i början av januari.