Jönköpingskvinna stäms av sängföretag

Gunilla Svensson i Jönköping, som anser sig ha blivit  elöverkänslig av en elektriskt ställbar säng, stäms nu av Hästens Sängar, som hävdar att hennes skadeståndskrav saknar grund.

1999 köpte Gunilla Svensson en elektrisk Hästen-säng för att komma tillrätta med rygg- och nackproblem. Efter ett par veckor kunde hon inte sova i den längre och därefter har hennes problem bara blivit värre.


Nu har familjen elsanerat huset, hon kan inte arbeta och hon har också fått ett speciellt elsanerat rum på länssjukhuset Ryhov för att hon ska kunna läkarundersökas. Hon hävdar att det är sängen som satt igång hennes elallergi och till stöd har hon bl a en professor.


Tvisten med företaget Hästens Sängar började redan år 2000 då jönköpingskvinnan tog kontakt med Hästens och krävde ersättning. Kravet avvisades eftersom företaget menar att det inte finns några samband mellan hennes problem och bolagets sängar.


Genom stämningen till Jönköpings tingsrätt vill företaget nu få möjlighet att i en rättslig instans reda ut vad som kan orsaka elöverkänslighet och inte.