Värnamo

Hon anklagas för smutskastning

Moderata toppolitikern Malin Wengholm har hamnat i rejält blåsväder. Hon anklagas bland annat för att ha smutskastat tjänstemän i Värnamo.

Wengholm är vice ordförande för Moderaterna i Jönköpings län och ordförande för tekniska nämnden i Värnamo kommun. Nu har hon kallats till ett möte med fullmäktiges presidium för att diskutera ledarstilen. Det berättar Christer Fjordevik som är fullmäktiges ordförande.

– Det är framför allt för att hon agerat, om det är nu är så, så att det framstår som att tekniska nämnden och kommunstyrelsen är motståndare i politiken. Det är också så att hon använt ord om sina tjänstemän i tekniska förvaltningen som inte riktigt är acceptabelt. Här handlar det om att man måste respektera varandra, man kan ha olika åsikter men det måste finnas respekt och det måste finnas en vilja till samarbete.

Vad är det för ord?

– Jag kan inte redogöra för alla de orden men hon har på olika sätt smutskastat sina tjänstemän och inkompetensförklarat dem, bland mycket annat säger Fjordevik.

Kritiken mot Malin Wengholm, som är ordförande i tekniska nämnden, är hård och nu har alltså Christer Fjordevik skrivit till henne och kallat henne till ett möte om hennes ledarstil.

Enligt hans brev har hon alltså smutskastat sin förvaltningschef och andra på tekniska kontoret - och dessutom fått det att framstå som om tekniska nämnden står emot kommunstyrelsen.

Malin Wengholm, som även är vice ordförande för Moderaterna i Jönköpings län, beskrivs av många som en kontroversiell politiker som under flera års tid hamnat i många blåsväder och konflikter med både politiker och tjänstemän i Värnamo kommun.

Malin Wengholm själv säger att hon ännu inte vet exakt vad allt det handlar om.

– Det finns påstående i det här brevet om min person och mitt sätt att arbeta som jag inte känner igen och det här är inte reaktioner som jag möter i mitt politiska arbete.

Men att du skulle ha smutskastat tjänstemän, hur ställer du dig till det?

Som sagt, jag skulle vilja veta vad man har för substans för att uttala sig på det här sättet.

Men har du smutskastat tjänstemän?

– Jag känner inte igen det som står där. Jag vågar vara rakt och ärlig och säger direkt till personen det berör så jag behöver inte snacka skit. Jag har ingen aning om vad han insinuerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".