jönköping

Succé för turkisk radio

Den turkiska radion har sänt i nästan en månad och har gjort succé bland de många med turkisk bakgrund som bor i Jönköping. Kadriye Ter och Fikret Bingöl är två av dem.

När närradion i Jönköping sände på turkiska första gången den 6 mars så blev Kadriye Ter - som är 67 år- så glad att hon började gråta. Den svensk-turkiska kultur- och ungdomsföreningen är den första förenignen från ett annat land som sänder närradio i Jönköping. Varje lördag sitter numera Antionio Murat Gunes i radiostudion och sänder tre timmar nyheter och underhållning.

Enligt Svensk-turksika föreningen i Jönköping så finns det runt 25 000 persoenr i området som förstår turkiska. I Sverige finns alla folkgrupper från turkiet, kurder, turkar, syrianer och araber och det viktigaste är att förena folken istället för att splittra anser radioproducenten Antonio Murat Gunes

För många familjer från Turkiet har de turkiska sändningarna blivit en anledning att samlas kring radion på lördagarna. Bara på Råslätt i Jönköping finns flera hundra lyssnare säger Fikret Bingöl och Belma Ter som bor där.