Kd vill ge bidrag till leksaker

Föräldrar som inte har sina barn inom den kommunala barnomsorgen borde få ett bidrag att köpa leksaker för. Det föreslår kristdemokraten Anders Hulusjö i en motion till Jönköpings kommun.
Om man räknar på vad kommunen satsar - inte bara på leksaker utan på all pedagogisk verksamet per barn - så är man snart uppe på ett bidrag på ett par tusen kronor per termin tror Anders Hulusjö. Han menar att den summan av rättviseskäl skulle betalas ut till de föräldrar som idag av olika anledningar är hemma med sina barn. Idag är det cirka 1000 barn i Jönköpigns kommun som är hemma med mamma eller pappa - antingen för att man väntar på en plats inom den kommunala barnomsorgen, eller för att man själv har valt att stå utanför. Men förslaget faller inte i god jord hos skol- och barnomsorgsnämndens ordförande, socialdemokraten Magnus Rydh, som ser ett sådant pedagogiskt ekonomiskt bidrag som ett sätt att i smyg återinföra borgarnas ''vårdnadsbidrag'' igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista