Stockaryd

Affärsman ska driva behandlingshem

Den kände affärsmannen Roy Gustafsson från Sävsjö tar nu över det hårt kritiserade behandlingshemmet Lövängen i Stockaryd. Han har själv stora visioner för behandlingshemmet framöver.

- Det ska bli en av Sveriges bästa anläggningar, säger Roy Gustafsson, känd småländsk affärsman.

Känd för en vidare krets blev han i slutet på 80-talet då han ropade in en Hauptbyrå på Bukowskis för 12,2 miljoner kronor. Han har också varit ägare till den kända målningen Grindslanten. Men det var då, nu är det nya tider, och nu tar han över det hårt kritiserade behandlingshemmet Lövängen i Stockaryd.

- Jag har precis varit och köpt lite fårstängsel, för nu ska de få lite får och lamm.

Lövängens behandlingshem ska hjälpa personer med bland annat psykiska och missbruksproblem. Men nyligen kunde Nyheterna berätta att hemmet får svidande kritik av Socialstyrelsen, bland annat hade en intagen man vapen på sitt rum. Dessutom var dokumentationen dålig.

Roy Gustafsson har sedan behandlingshemmet startade varit delägare i hemmet. Men går nu in och tar över hela bolaget och lovar att det ska bli bättring.

- Det har varit tufft. Det är mycket att ta tag i och mycket att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista