Glädje i Anderstorp över helgdag

Riksdagens beslut att göra den sjätte juni till helgdag gläder Hans Henriksson i Anderstorp. Han sitter med i ortens Sjätte juni-kommitté och har slagits länge för den här helgdagen.
- Jag är verkligen jätteglad över beslutet, säger Hans Henriksson till nyheterna. I Anderstorp är 6 juni delvis helgdag sedan 1992. Företagen slår igen vid lunchtid och sedan vidtar diverse festligheter i samhället. Kungen och drottningen var gäster på firanden 1997 och Hans Henriksson är säker på att orten stått som förebild. - Vi har visat vår modell, och vi var först och vi var bäst, säger han. Han tror att nationaldagen kommer att bli röd dag på bekostnad av annandag pingst, och det kommer inte att kosta någonting i produktionsbortfall, snarare tvärt om. - Jag är övertygad om att vi vinner samhällsekonomiskt och företagsekonomiskt på det här säger Hans Henriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista