Bistånd från länet stoppades

Efter kriget är Serbien ett land utan fungerande administration och utvecklingen går bara långsamt framåt, eller inte framåt alls.

För något år sedan lovade SAM-hjälp i Jönköping att hjälpa sju flyktingfamiljer i Serbien att bygga nya bostäder för att på så sätt hjälpa dem till ett drägligt liv.

Men bristen på organisation och ordning i landet gör det omöjligt för biståndsorganisationen att få ut de tillstånd de behöver och att köpa de tomter som behövs för att kunna infria sina löften.

Trots att allt egentligen var klart i Sverige, tvingades bland andra Allan Wendefors på SAM-hjälp inse att det inte skulle bli några nya bostäder.

- De känns dåligt, dåligt för dem och dåligt för oss. Nu får vi hjälpa till på annat sätt. Vi ska bland annat skicka ner två ambulanser och skänka till sjukhus i området och familjerna hjälper vi genom att reparera de förstörda hus de nu bor i, säger Allan Wendefors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista