Brandlarmet avslöjade knarkbrott

Den 20-åring som för ett par veckor sedan dömdes till fängelse för sin roll i dödsmisshandeln av Värnamobon Henry Söderholm, misstänks nu för narkotikabrott. Brottet ska ha skett i häktet och 20-åringen avslöjades av brandlarmet.

I helgen gick brandlarmet på häktet i Jönköping. Det kom från den cell där den 20-årige Värnamobon sitter och funderar på om han ska överklaga domen på två och ett halvt års fängelse.

Personalen ryckte ut för att kontrollera om det brann. När de kom in i Värnamobons cell möttes de av täta rökdimmor. Han hade bolmat så kraftigt, att brandlarmet utlösts.

Visserligen är det tillåtet att röka på häktet, men det gäller bara vanlig tobak. Här avslöjade den typiska lukten att det handlade om narkotika. Och när kriminalvårdarna visiterade mannen och cellen så hittade de 2 gram hasch. Hur 20-åringen lyckats smuggla in narkotikan på häktet är inte känt. 

Nu är den 20-årige Värnamobon delgiven misstanke om narkotikabrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista