Jönköpings ungdomar dricker mindre alkohol

Allt färre ungdomar på högstadiet och gymnasiet i Jönköping dricker alkohol. Det visar den senaste stora ANT-undersökningen, det vill säga alkohol, narkotika, tobak.

Idag presenterades de nya siffrorna när det gäller rökning, alkhol och drogvanor för skolungdomar i Jönköpings kommun. Och i jämförelse med hur det såg ut under året 2002 så är det framför allt färre som uppger att de dricker alkohol.

För högstadiet är siffran extra tydlig - det är den lägsta sen mätningarna startade i början av 90-talet - och tittar man på den senaste treårsperioden har andelen ungdomar som uppger att de dricker alkohol minskat från nästan 39 till 22 procent.

Monika Stenholm-Antonsson, som är fältassistent och arbetar främst med högstadieungdomar, säger till Nyheterna att den bilden stämmer med hennes och hennes kollegers iakttagelser ute i nöjes- och gatulivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista