Jönköping airport

Flyglinjen känner sig motarbetat

Den kommunalt ägda flygplatsen på Axamo i Jönköping får nu hård kritik från en av aktörerna där. Det är ägarna till Jönköpingsbaserade flygbolaget Flyglinjen som känner sig motarbetade.

- Jag känner både frustration och besvikelse. Vi har redan från början sökt ett aktivt samarbete men nu har viljan att hjälpa till bytts ut mot något som vi upplever som rena motarbetandet i form av uteblivna avtal och löften om rabatter, säger Gabriel Andersson, styrelseordförande och delägare i Flyglinjen.

Kritiken kommer bara några månader sedan Jönköpings kommun tagit över flygplatsen på Axamo utanför Jönköping från Luftfartsverket och döpt om den till Jönköping Airport.

Bolaget Flyglinjen var med redan från starten med flyg mellan Jönköpings och bromma, men nu anklagar man ägarna, Jönköpings kommun, för att motarbeta dom.

Gabriel Andersson, en av Flyglinjens delägare beskriver hur Jönköpings kommun lovade guld och gröna skogar, stort stöd och bra rabatter på flygplatsen när man väl tagit över.

Men så blev det inte, tycker Flyglinjens ägare. Istället har man fått höga avgifter, dålig information, sena avtal och ingen hjälp alla med marknadsföringen.

Men bilden stämmer inte, tycker Peter Jutterström (M), ordförande i Jönköping Airport AB. Han säger att de utlovade rabatterna kommer och ska betalas ut retroaktivt, men eftersom bolaget bara funnits i några månader så har man inte hunnit få allt på plats.

- Dom har nog haft lite för stora förväntningar på vad vi kan åstakomma. Vi håller på med flera saker som kommer att gynna både dom och andra aktörer. Vi kan inte bara gynna ett bolag. Jag har inte hört någon på flygplatsen som säger annat än att man hoppas att det ska gå bra för Flyglinjen. De motarbetas inte, säger Peter Jutterström

Peter Jernberg
peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista