Ravelsryd/Nässjö

Stor oro efter brutalt rån

Efter det brutala rånet i Ravelsryd i natt, där en man misshandlades svårt, är oron stor bland grannarna.

-Det är skrämmande. Det blir en oro hela tiden. Man tänker ju på det och så vill man ju att de ska få tag i dem som gjort detta, säger grannen Kerstin Levisson.

Här i Ravelsryd några kilometer från Stensjön i Nässjö kommun så vajar polisens avspärrningsband några hundra meter från den gård där rånet mot en man i 60-års åldern inträffade under natten.

Den gulmålade gården ligger avskilt och vackert belägen vid sjön Nömmen och närmaste grannar är ett stugområde några hundra meter därifrån.

Fruktlöst sökande
Ett flertal polisbilar rör sig frekvent i området och flera grannar har förhörts om nattens brutala rån. Även hundpatruller har använts i sökandet som än så länge är utan resultat.

-Vi är intresserade om det är någon som gjort iakttagelser av sånt som inte hör till det normala i området, säger kriminalkommisarie Christer Edlund.

Naken, blodig och bakbunden
Klockan sju i morse så larmade en kvinna i stugområdet polis och ambulans efter att mannen som utsatts för rånet lyckats ta sig till hennes hus. Mannen var då svårt tilltygad och blodig, bakbunden med rep och spännband runt kroppen och utan kläder och hade svårt att kommunicera.

Mannen fördes sedan till Höglandssjukhuset i Eksjö för vård och polisen har haft vissa samtal med honom.

-Vi har pratat lite grann med honom men har inte kunnat hålla några regelrätta förhör med honom, säger Christer Edlund.

Inte långt från den väg som leder ner till Ravelsryd så påträffades även en övertänd bil i morse som sätts i samband med det här rånet.

Rik enligt ryktet
Den rånade mannen lever ensam och har inga barn och är välkänd i trakten och enligt rykten så har han det gott ställt vilket tycks vara motivet till rånet men om det stämmer vill polisen inte spekulera i just nu.

-Det är ju inget som vi kan bekräfta i dagsläget. Vi har en uppfattning om att han blivit av med någonting, men vad har vi inte klarlagt, säger Christer Edlund.

Reporter
Rebecka Montelius
rebecka.montelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista