Mullsjö

Engtex har tröttnat på Mullsjö

Textilföretaget Engtex har tröttnat på att bråka med Mullsjö kommun och ser sig nu om efter nya lokaler utanför kommunen.

Mullsjö kan nu gå miste om investeringar och arbetstillfällen i kommunen. Textilföretaget Engtex som är i akut behov av större lokaler har beslutat att se sig om åt andra håll. Det beslutade företagsledningen vid ett styrelsemöte idag.

-Vi stannar kvar i Mullsjö med befintlig verksamhet, men för våra nya projekt kommer vi leta lokaler att hyra till en början. Om det sen blir i Mullsjö eller någon annanstans vet jag inte, säger Patrik Johansson som är vd på Engtex

Som vi berättat tidigare i Nyheterna har textilföretaget Engtex med runt 50 anställda under flera år försökt att hitta en lösning på sina lokalbekymmer i Mullsjö.

Bråk med kommunen
Företaget ville först bygga ut de befintliga lokalerna åt två olika håll, men kunde inte komma fram till en lösning med kommunen. Kommunen erbjöd då en helt ny industritomt med löfte om ett köp av den nuvarande lokalen. Inte heller det gick igenom eftersom man inte kunnat enats om köpesumman.

Nu överväger företaget därför att lägga vissa nya projekt där det finns lokaler att hyra, vilket kan innebära att man måste vidga vyerna utanför Mullsjö kommun.

-Finns det inga lokaler i Mullsjö är ju det enda utvägen. Det kommer ju ställa till en del besvär, men andra företag kan ju ha sin produktion på olika ställen, så det går väl att lösa, säger Patrik Johansson.

Patrik Johansson menar att företaget tvingas till detta eftersom man är i desperat behov av nya lokaler.

-Senast till hösten måste vi ha nya lokaler. Annars måste vi lägga ner vissa projekt, och det vill vi inte att det ska hända, säger han.

Reporter
Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista