Jönköping

Delade meningar om guldfirandet

Polisen i Jönköping menar att helgens firande av HV71:s SM-guld gick lugnt och städat till. Men andra vittnar om bråk och skadegörelse.

Efter HV:s finalmatch mot Djurgården i lördags var det många som gick ut på Jönköpings gator för att fira SM-guldet. Men det finns blandade uppfattningar om hur firandet gick till.

Attackerade bussar
Lars Andersson är en av alla de som berättar för Nyheterna om allt från nedskräpning till våldsamheter mot bilar och bussar:

-Många var glada, sjöng och dansade, men det fanns även de som stoppade bussar, rev sönder vindrutetorkarna, drog sönder backspeglar och sparkade mot dörrar och fönster. Det kändes inte helt rätt, säger Lars Andersson

Inte värre än vanligt
Men polisen håller inte med. Veronica Fransson, som är ställföreträdande närpolisområdeschef i Jönköping, beskriver helgens firande som en stor folkfest och att det fanns poliser på plats som gjorde sitt jobb.

-När det gäller skadegörelse så hade vi lika många anmälningar som förra helgen, så det var ingenting anmärkningsvärt den här helgen. Vi hade ett lågt antal omhändertagna för berusning, i övrigt så var det bara glädje den dagen, säger Veronica Fransson.

Reporter
Elza Zandi
elza.zandi@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista