Lär känna din granne via internet

Nu kan du börja lära känna dina grannar med hjälp av internet. Det är Hyresgästföreningen som startar en kontaktsida på nätet - och hyresgästföreningen i Jönköping är först ut i landet att få prova det här.

Nu behöver du inte längre gå ut ur din egen lägenhet för att träffa dina grannar - det räcker med att ringa upp sitt modem eller koppla upp sig på bredbandet - och gå in på hyresgästföreningens nya sida - där alla inloggade har sin egen profil med uppgifter som till exempel hur många rum och kök du har och hur mycket du betalar i hyra - men också vilka intressen du har.

Men huvudsyftet är att hyresgästföreningen lättare ska komma i kontakt med sina medlemmar för att höra om vad dom tycker om allt mellan hyror och tvättstugor - i första hand har man vänt sig till hyresgäster i två hyresbolag i Jönköping - men alla i länet kan registera sig. Sedan sidan startade förra veckan har ungefär 80 hyresgäster gått med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista