STENSJÖN

"Pannbenet var spräckt"

Polisen har fortfarande inte gripit någon för det brutala rånet av den 67-åriga man utanför i Ravelsryd Stensjön i måndags.
- Han blev utsatt för rena tortyren, säger vännen Göran Karlsson.

Vid halv-sex i måndags morse ringde det på dörren hos den 67-åriga mannen som bor ensam på en vackert belägen gård vid sjön Nömmen. Bilisten som ringde på sa att han behövde fylla på vatten i sin bil.
- Han är ju alltid hjälpsam och gick ut med vatten. Där slog de ner honom, sen så vet han inte så mycket mer om det, säger vännen Göran Karlsson.

När han så småningom fick tillbaka medvetandet lyckades han svårt sargad ta sig till en granne och larma.
- Pannbenet var spräckt, två fingrar så gott som avskurna. Plus att de vridit av armen på honom, de hade vridit den helt runt.
- Ren tortyr, det är det minsta man kan säga, säger Göran Karlsson.

Han har fått svåra skador och i går fick han specialistvård på universitetssjukhuset i Linköping. Polisen har bekräftat att rånarna kom över pengar, hur mycket är dock oklart. Och det brutala rånet har förstås skapat stor oro. 67-åringen själv hoppas nu att polisens jakt lyckas.
- Han hoppas ju på det bästa, att de får tag på honom. Jag tycker det här är grymt, säger vännen Göran Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista