Landstinget

Fortsatt turbulens på psykmottagning

Situationen på den psykiatriska mottagningen i Mullsjö fortsätter att vara osäker.

Nyheterna har tidigare berättat att det rått kaos på mottagningen, där den ena läkaren avlöst den andra och problemen fortsätter.

För nu rinner tiden ut för den tillfälliga lösning man haft under våren.

Det senaste året har 20 olika läkare bemannat mottagningen, ofta har det handlat om hyrläkare som jobbar enstaka dagar.

Till mottagningen kommer människor som mår psykiskt dåligt och som ofta behöver mycket och kontinuerlig hjälp. I februari slog personalen larm om att situationen med tillfälliga läkare var ohållbar.

Landstinget bestämde sig då för att skicka en och samma läkare två dagar i veckan fram till och med maj, dett för att försöka skapa stabilitet och ge mottagningen en chans att komma i kapp. Men nu är den tidsfristen slut.

Johan Björck som är verksamhetschef för psykriatrin i Jönköpings sjukvårdsområde säger till Nyheterna att de trots flera annonser och försök att rekrytera fortfarande inte hittat någon fast läkare till mottagningen i Mullsjö.

Efter maj kommer läkarbemanningen bli sporadisk under sommaren och hur det sedan blir i höst är fortfarande ett stort frågetecken.

Maria Rymell

maria.rymell@sr.se
036-215 66 20

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista