''Kommunen för strutspolitik''

Kommunledningen i Gislaved kör huvudet i sanden och vägrar inse att däckfabriken kommer att läggas ned. Den salvan avlossar professor Bengt Johannisson, som är expert på företagsamhet vid Växjö universitet.
En av landets ledande experter på företagsamhet, professor Bengt Johannisson i Växjö, går i dag till hård attack mot kommunledningen i Gislaved. Han anser att den är alldeles för passiv och inte agerar för att ordna nya jobb åt de nästan 800 som blir arbetslösa, när däckfabriken läggs ned i sommar. Redan för en månad sedan erbjöd Bengt Johannisson hjälp av landets ledande arbetsmarknadsforskare för att dra igång ett stort projekt med målet att skaffa jobb och utbildning. Men han har inte fått någon reaktion Gislaveds kommun. Istället tycks kommunledningen mer förlita sig till att näringsminister Björn Rosengren och Thage G. Peterson ska åstadkomma underverk och rädda däckfabriken. Men det är naivt att tro på något sådant, säger Bengt Johannisson till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".