jönköping

Tre anhållna efter mordförsök

En 29-årig man hittades i natt med mycket allvarliga skador i Jönköpings kommun och polisen misstänker att det handlar om ett mordförsök. Tre medelålders män sitter anhållna för inblandning i mordförsöket.

(Uppdaterad 07.00 2010-05-05)

Åtminstone en av de misstänkta männen nekar till brott och till att överhuvudtaget varit på platsen. Det säger hans advokat Conny Rydberg till Nyheterna.

Det var på Råslätt i södra delarna av Jönköping som en 29-årig man hittades svårt skadad.

Mordförsöket ska ha inträffat under natten till tisdagen och totalt har fyra personer hämtats in till förhör.

Personen som ska ha utsatts för mordförsöket vårdas på sjukhus. Enligt länssjukhuset Ryhov har mannets lagts in för observation och flyttats till vanlig avdelning, vilket tyder på att skadorna inte var så allvarliga som polisen först befarade.

Polisen vill inte gå in på några detaljer i fallet eftersom det pågår förhör och tekniska undersökningar. Exakt var mordförsöket ska ha inträffat vill man heller inte gå in på men det är inte i Jönköpings centrala delar.

Enligt förundersökningsledare Lennart Wennblom på polisen är de tre anhållna personerna kända av polisen sedan tidigare. De tre männen och den skadade ska inte vara släkt med varandra.

Det ska också ha använts någon form av vapen, men vad vill Lennart Wennblom inte gå in på.

Vet du något?

Vet du något om vad som hänt? Mejla news.jkpg@sr.se Ring 036-30 50 00 eller skicka bilder via MMS till 72250 - börja meddelandet med P4jkpg.

Sveriges Radio Jönköping

news.jkpg@sr.se
036-215 66 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista