Rave (foto: Ponus Lundahl/PrB)

Polisen stoppar technofester

Polisen stoppar nu technofesterna i Jönköping. Anledningen är att man hittat allt för många drogade ungdomar på de senaste festerna och nu sätter polisledningen klackarna i backen.

Efter en technofest i Jönköping i slutet av december tog polisen 27 personer som var drogpåverkade, trots att festen var ett drogfritt arrangemang.
Nu har polisledningen i Jönköpng fått nog. Man säger att det inte blir några fler tillstånd till festerna. Det meddelade polisen när man mötte arrangörerna för ett möte igår.
Men festarrangören Johan Bacto tycker polisen har fel. Det är inte mer droger på technofesterna är på krogen hävdar han, det är bara det att polisen har så mycket hårdare kontroller på technofesterna.
Polisen ska nu utreda om man på laglig grund kan stoppa technofesterna i Jönköping för gott, det säger poliskommissarie Stefan Gunnarsson.
Men polisen ska också diskutera det internt inom myndigheten för det finns en splittring i polishuset. Flera poliser på fältet tycker det är bättre att festerna hålls lagligt.
För risken om man stoppar festerna är att det istället hålls illegalt, det säger festarrangör Johan Bacto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista