Nytt bråk om Melodifestival-låt

Ännu en gång har man brutit mot reglerna för Melodifestivalen. Låten ''Kom och ta mig'', som gick vidare till finalen i Globen senare i vår, spelades i går i samband med hockeylaget Växjö Lakes hemmamatch mot Mariestad, trots att det inte är tillåtet.
Det är ett brott mot de regler som gäller för finalbidragen och de låtar som har chans att gå vidare. Dessutom är det ett brott mot upphävsrättslagen eftersom låten inte finns utgiven. SVT:s nöjeschef Svante Stockselius, som är ansvarig för melodifestivalen, ser mycket allvarligt på att låten spelats och kommer nu att kontakta Växjö Lakers. Men trots det inträffade riskerar Brandsta City Släckers och deras låt Kom och ta mig, inte att bli diskade, säger Svante Stockselius. Peo Bengtsson, som är arrangemangsansvarig på Växjö Lakers säger att han inte visste att det var ett bidrag från melodifestivalen som spelades eftersom han själv inte såg tävlingen. Hur man fått tag i låten förklarar han med att: En annan företrädare för klubben hade fått en minidisc från en person som sa att skivan innehöll en bra svängig refräng.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista