Ingen misstänkt för mordet i Båaryd

Trots intensiva spaningar så har fortfarande ingen gripits som misstänkt för mordet på Arne Salomonsson i Båraryd utanför Gislaved för snart tre veckor sedan.

Han blev det tredje offret på drygt ett halvår för våldet på landsbygden i Småland. Polisen kopplar samman mordet med ett inbrott som upptäcktes i ett hus någon kilometer från Salomonssons dagen innan han hittades. En teori är att Arne Salomonsson överraskat tjuven eller tjuvarna i sitt hus och att han blev misshandlad till döds i försöken att freda sig.

Omkring 15 poliser deltar i spaningarna. Bland annat går polisen igenom en lista över tänkbara gärningsmän och kända tjuvar i Gislavedstrakten. Den listan har krympt, men fortfarande finns ingen direkt misstänkt. Flera förhörspatruller är också igång i jakten på ledtrådar och söker upp folk som bor eller vistas i Båraryd. Men polisen är intresserad av fler tips från allmänheten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".