Man hade över 45 katter i lägenhet

En kattägare i Nässjö har hamnat på kollisionskurs med Nässjö kommun sedan kommunen anmärkt på att mannen haft över 45 katter i två rum och kök i sin lägenhet.

Nu har Djurens vänner i Nässjö ryckt ut för att hjälpa mannen och de har nu tagit hand om 15 katter. I vanliga fall tar Djurens vänner bara hand om hittekatter, men man har ansett det här ärendet så speciellt att man gjort ett undantag från reglerna. En anmälan om katterna kom in till miljö- och byggkontoret redan i höstas. Såväl grannar som fastighetsägaren har anmärkt på kattlukt i trappgången och via ventilationen. Enligt Ingela Björklund, som är miljö- och djurskyddsinspektör i Nässjö, mår katter inte heller bra att vara så många på liten yta. Enligt henne ska antalet maximeras till 6 stycken och de bör vara kastrerade. Hon menar att djurägaren inte heller vill samarbeta med myndigheterna för att lösa problemet. Mannen själv säger till Nyheterna att kommunen inte följer EU:s lagstiftning när de vill avliva djur som både får mat och vatten. Han säger att han anmält kommunen till högre instans.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista