gislaved

Misstag raderade Gislaved

Det är inte helt enkelt att få tag på ett nummer till Gislaveds kommun. För tittar man i telefonkatalogen Gula sidorna så finns inte Gislaved med.

Lennart Forsberg, som bott i kommunen i många år, hade en fråga till tekniska kontoret i kommunen. Men när han sökte i Eniros Gula sidorna efter ett telefonnummer till växeln så gick han bet.

- Jag fick ringa nummerupplysningen och det kostar ju några kronor. Jag ringde kommunen och frågade och de sa att de ville spara pengar. Vi betalar ju kommunalskatt. Jag tycker det är för jävligt, säger han.

Alla andra länets kommuner finns med, men inte ett enda nummer till Gislaveds kommun. På kommunens hemsida finns numret till växeln väl synligt, men vad hjälper det om man inte har tillgång till webben?

Karin Gustafsson är kommundirektör, och hon tycker att det hela är olyckligt. Kommunen har varit med i Eniros telefonkatalog tidigare, och att de nu fallit bort är ett stort misstag.

- Det är ett olycksfall i arbetet att vi inte förnyade avtalet med Eniro.

Eniro tar mellan 60 000 och 80 000 kronor per år, för att kommunen ska få vara med, men Karin Gustavsson menar att det inte är en fråga om pengar. När nästa telefonkatalog kommer ut, om ett helt år, då lovar hon att Gislaved ska finnas med.

- Vi kommer tillbaka 2011.