val 2010

SD-politiker upprörs av bojkott

Att en majoritet av länets partier kan tänka sig blocköverskridande samarbete för att stänga ute Sverigedemokraterna väcker ilska hos partiföreträdare i länet.

SD-politkerna har reagerat på det som framkom i Sveriges Radios stora enkät, som vi tidigare redovisat, som visar att 64 procent av länets partiordföranden är beredda att samarbeta över blockgränsen för att inte ge Sverigedemokraterna en vågmästarroll.

Det är upprörande tycker Sven-Evert Gunarsson, som är Sverigedemokraternas förstanamn i Värnamo.

– Det tycker jag är väldigt fegt, det är väl ingen demokrati i det säger Sven-Evert.

vänstern kan tänka sig att skapa allians med höger och tvärt om, allt för att stänga ute Sverigedemokraterna, visar alltså Sveriges Radios enkät som drygt 60 procent av partiordförandena svarat på.

Det finns till och med partier som tagit beslut på att göra så här för att stänga ute Sverigedemokraterna från makten.

De flesta politiker Nyheterna talat med och som vill stänga ute Sverigedemorkaterna säger att man gör det på grund av partiets människosyn, att man tycker så illa om deras syn på invandringsfrågorna att man är beredd att göra upp över blockgränsen.

Men det finns även politiker i enkäten som tycker det är fel att på förhand göra upp om att stänga ute Sverigedemokraterna, tjugo procent är inte beredda till politiska överrenskommelser över blockgränsen i förväg.

Att stänga ute Sverigedemorkaterna kommer bara att gynna partiet, tror Sverigedemokraten Sven-Evert Gunarsson.

– Ja, det kan bli att vi får ännu mer resultat om de inte vill samarbeta med oss.