Tranås

Kew vill avskaffa sitt jobb

Miljöpartiets toppnamn till riksdagen i länet, Kew Nordqvist från Tranås, vill avskaffa sitt eget jobb. Miljöpartiet vill avskaffa jobbcoacherna - det som Kew Nordqvist själv jobbar som.

De så kallade jobbcoacherna har blivit en politisk stridsfråga sedan den borgerliga alliansen införde dem. En jobbcoach ska hjälpa den arbetslöse att söka jobb, skriva ansökningar och se vad man är bra på.

Många privata företag har gett sig in på marknaden och tjänar pengar på det här men även arbetsförmedlingen har egna coacher.

Men den rödgröna alliansen i riksdagen vill avskaffa coacherna om man vinner valet, trots att urvärderingen av dem inte är klar, det sa Sven-erik Österberg, Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson till Ekot i morse.

Det här sätter miljöpartisten Kew Nordqvist från Tranås, partiets förstanamn till riksdagen, i ett knivigt läge. Han jobbar nämligen som jobbcoach, samtidigt som hans parti vill avskaffa honom och hans kollegor.

Kew Nordqvist själv kommer sannolikt att få en riksdagsplats efter valet och då är hans jobbsituaition tryggad, men han tror ändå arbetsförmedlingens egna coacher blir kvar i en eller annan form

– Indirekt så säger man ju att jag inte gör ett bra jobb när man avskaffar dem, men jag tycker själv att vi gör ett väldigt bra jobb.