Studie ska ge svar på kommande ägarskiften

Under de närmsta åren står många företagsägare inför den svåra uppgiften att lämna över till nästa generation.
Under våren kommer 2000 företag i länet att få ett telefonsamtal om det här när en unik studie nu görs för att kartlägga hur företagens ägare ser på eventuella ägarskiften.

I Sverige är idag 4 av 10 företagare idag 50 år eller äldre och i Jönköpings län där de mindre familjeföretagen är vanliga är frågan extra aktuell.
Under studien kommer många frågor som rör den här problematiken att ställas, först via telefon, sedan via brevenkäter och sist under ett antal djupintervjuer.
Det är förrutom Svenskt Näringsliv bland annat Nutek och Länsstyrelsen som gett Internationella Handelshögskolan i uppdrag att genomföra studien.
Målsättningen är att kunna ge företagare bättre stöd stöd vad gäller generationsskiften, något som inte bara gagnar företagen utan också länet och landet i stort. Det är uppdragsgivarna helt överens om.
Studien ska vara klar i juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".