Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Jönköping kontrollerar bara drygt hälften av alla livsmedelsanläggningar

Bara 60 procent av alla livsmedelsanläggningar, till exempel mataffärer och restauranger, i Jönköpings kommun granskades förra året. Enligt lag ska alla anläggningar granskas varje år.

Kommunrevisionen tar upp detta i sin rapport om livsmedelssäkerheten. Men för att klara av att inspektera alla de här anläggningarna måste antalet inspektörer fördubblas, skriver revisionen. Vi har tidigare berättat att det är fler kommuner i länet som slarvar med det här eller inte hinner med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".