Nässjö

Elever väljer solbränna före betyg

Många av avgångseleverna på Brinellskolan skolkar den här veckan och åker på solsemester. Trots att skolledningen har förbjudit resan är frånvarotalet stort.

Det finns en tradition på skolan att man åker på solsemester veckan innan studenten för att fira. 

– De säger att de vill vara solbrända och fina när de tar studenten, säger Jan Andersson.

Det här året hade skolledningen förbjudit resan eftersom den sker under skoltid, innebär en stor kostnad för familjerna och för att det förekommer mycket alkohol.

– Vi hade en diskussion om det här redan i höstas, men det tycks inte ha påverkat elevernas beslut att åka, säger Jan Andersson

Hur många det är som är utomlands är oklart, men enligt Jan Andersson så kan det handla om hela klasser som är frånvarande.

Fråga

"Skolk"

att elever på gymnasiet är unga och oförståndiga är väl inget nytt, men att föräldrar uppmanar till skolk är idioti, för det är väl de som betalar resorna. förresten hur många föräldrar har egentligen råd med både resor och studentexamnen, det blir ju mycket stora kostnader

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.