Åke Johansson (c)

Kommunledning reagerar på misstänkta mutbrott

Både kommunalrådet Åke Johansson och oppostionsrådet Acko Ankarberg Johansson välkomnar en förundersökning om misstanke om mutbrott bland tjänstemän i Jönköpings kommun.

Efter Nyheternas avslöjande att anställda på tekniska kontoret i Jönköping bjudits både på sprit och resor av byggföretag, ska nu en förundersökning inledas om det här, det berättade vi om igår eftermiddag.

Och förundersökning inleds nu trots att kommunrevisionen beslutat att lägga ner sin utredning eftersom man tyckt att bjudspriten och resorna var okej.

Det centerpartistiska kommunalrådet Åke Johansson välkomnar förundersökningen. Men han vill inte uttala sig om kommunrevisionens hantering av det här. - Det får de göra själva, säger han.

Acko Ankarberg Johansson, kristdemoktarena tycker också att det är bra att man går till botten med det här. Men hon säger att det är viktigt att inte döma någon för tidigt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".