friidrott

Carro lyfte Råslätt

När Hanna Adriansson från Wärnamo SK anmälde sig till friidrottstävlingarna på Råslätts IP hade hon nog inte räknat med att ställas mot en av världens bästa friidrottare.
Men Carolina Klüft anmälde sig sent och gjorde sin första tävling i Sverige på tio månader.

Redan för en vecka sedan kontaktades arrangörerna av Carolinas tränare, Agne Bergwall, men planerna på en Sverige-comeback hemlighölls på Carolinas order och först på tävlingsdagen släpptes nyheten.

Beskedet om Klüfts deltagande gjorde att tävlingarna raskt fick stort massmedialt och publikt intresse, det är ju inte varje dag som en världsstjärna uppträder på Råslätts IP.

Det var första framträdandet på svensk mark på ungefär tio månader för Klüft, som tvingats till vila på grund av skador. Nu är hon på gång igen och hoppas på EM, där hon naturligtvis satsar hårt på längdhoppet som numera är hennes huvudgren men även på stafetten och hon hoppas kvalificera sig till det svenska laget. Det var ett av skälen till att hon sprang 100 meter på Råslätt istället för att hoppa längd.

Och visst vann Carolina sitt heat, men det satt hårt åt - med tiden 11:86 (knappt fyra tiondelar från hennes personbästa) var hon bara hundradelen före Helsingborgs Elin Backman och trea var Wärnamos Hanna Adriansson, som var nära sitt personliga rekord.

100 meter kv, Råslätts IP 25 maj:
1 Carolina Klüft, IFK Växjö 11:86
2 Elin Backman, IFK Helsingborg 11:87
3 Hanna Adriansson, Wärnamo SK 12:20