Knutby-dramat

Barnflickan lämnar slutenvården

Nu är det helt klart att den så kallade barnflickan i det uppmärksammade Knutby-dramat flyttas från sluten till öppen rättspsykiatrisk vård. Barnflickan dömdes för mord och mordförsök i det uppmärksammade Knutbyfallet för sex år sedan.

Hon kommer nu att slussas till ett eget boende, men måste fortfarande följa vissa upplagda rutiner.

Barnflickan - från Vaggeryd - var den som höll i vapnet vid mordet på pastorns fru i församlingen i Knutby, som ägde rum 2004.

Hon dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård för mord och för att ha skottskadat ytterligare en person

Beslutet om förändringarna i barnflickans vård fattades idag av Förvaltningsrätten i Linköping.

Sveriges Radio Jönköping

news.jkpg@sr.se
036-215 66 00

Fakta: Knutbydramat

Foto Jonas Ekströmer / Scanpix.

Knutbydramat syftar på händelserna kring ett mord 2004 i en filadelfiaförsamling i samhället Knutby i Uppsala län, då pastorn Helge Fossmos fru mördades. Mordet och den följande rättsliga processen var huvudnyhet i svenska medier under maj månad 2004.
Helge Fossmo anklagades senare också för att ha mördat sin första fru samt förmått den i media kallade "barnflickan", att mörda sin andra fru Alexandra.
Helge Fossmo åtalades och fälldes för anstiftan till mord och mordförsök. Barnflickan, som erkände bägge brotten, åtalades och fälldes för mord och mordförsök.
(källa: Wikipedia)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.