Nio skadades i bussolycka

En busschaufför som väjde för en älg, körde av riksväg 27 mellan Anderstorp och Bredaryd, i höjd med avfarten Reftele, strax efter kl 7 i morse. Nio personer skadades lindrigt.
Bussen hade cirka 25 passagerare och gick i linjetrafik mellan Gislaved och Värnamo. Enligt polisen och räddningsledaren har nio personer skadats lindrigt. - De skadade fördes med ambulans till Värnamo sjukhus. En ny buss har hämtat upp övriga passagerare, som också är förda till Värnamo sjukhus för att kunna tala om det som hänt innan de skiljs åt, säger räddningsledaren Börje Karlsson, räddningstjänsten i Gislaved. Även två personbilar blev inblandade i olyckan. - Föraren av den ena bilen berättade att han blev bländad av olycksbussens helljus, och sedan fick han sladd när han skulle väja för busspassagerarna som fanns på vägen. Då körde en annan personbil in i baken på den första bilen. Bilarna är skadade, men förarna helt oskadda, säger Börje Karlsson. Riksväg 27 fick stängas av helt i flera timmar under bärgningsarbetet, och trafiken leddes om. Oroliga anhöriga kan få mer information hos polisen i Jönköping, 036/30 93 60.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista