Åke Johansson, centerns kommunalråd i Jönköping, intervjuas av Peter Jernberg.

Muthärvan växer

Nu sväller utredningen kring de mutmisstänkta tjänstemännen på Jönköpings kommuns tekniska kontor som anklagas för att ha blivit bjudna på semesterresor av byggföretag.

Nya uppgifter visar nu att det är hela ÅTTA tjänstemän på tekniska kontoret som varit med på resor byggföretaget anordnat. Samma byggföretag som utför bygguppdrag åt kommunen.
Dessutom visar det sig nu att en av de åtta tjänstemännen själv var med och gjorde internutredningen på tekniska kontoret kring mutanklagelserna. Han utredde alltså sig själv.
Efter att ha mörkat och lagt ned utredningen kring de här mutanklagelserna så backar idag kommunrevisionen. Sedan de här nya uppgfiterna kommit fram så lämnar man över ärendet till politikerna i tekniska nämnden.
Även kommunstyrelsen har tagit upp ärendet idag och beslutat att avvakta polisutredningen kring mutbrott som just nu pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".