Omhändertagande överklagas

Sociala distriktsnämnden centrum i Jönköping har överklagat länsrättens beslut när det gäller det uppmärksammade fallet med en flicka som omhändertogs på Öxnehagaskolan i Huskvarna.
Det var i slutet av november förrra året som två flickor under stor uppmärksamhet och med hjälp av polis omhändertogs på Öxnehagaskolan. Den ena av de två flickorna kom hem redan efter ett par dar. Men den andra var omhändertagen tills den 2 januari i år. Skälen som socialnämden anger är att det har förekommit misshandel i hemmet. Något som familjen förnekar. Och länsrätten gav alltså familjen rätt och flickan fick komma hem igen. Men Socialnämden anser att länsrättens beslut är fel och överklagar därför till Kammarrätten. Någon ny bevisning finns inte utan man grundar sig på den utredning som har gjorts tidigare, säger Per Håkan Nordström på Sociala distriktsnämden centrum till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista