Stängs av efter kränkning

Två anställda på äldreboendet Hemgården i Gislaved har stängts av från sina jobb. Orsaken är att det finns en bandinspelning där man hör hur de två kränker en 94-årig dement kvinna som bor på Hemgården.
Det är sonen till kvinnan som gjort inspelningen. Han placerade en liten röststyrd bandspelare på mammans rum efter att han upptäckt att mamman fått konstiga blåmärken och bulor. Han misstänkte att någon ur personalen gick alltför hårt fram med henne. På bandet hörs två ur personalen tilltala kvinnan mycket brutalt: ''Krångla inte, då smäller jag dig på fingrarna''. ''Sära på benen, det har du väl gjort en gång i tiden''. ''För helvete, lägg av''. Det är några av de citat som finns på bandet. Sonen blev mycket chockad, och vände sig till socialförvaltningen. De två anställda är inte bara avstängda under utredningen, socialnämnden har också beslutat att polisanmäla dem. Socialchefen Birgitta Ekroth säger till Nyheterna att hon är chockad över det hon fått höra, och att det inte finns något som kan ursäkta ett sådant beteende.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".