Stor matkontroll visar matsnusk i Jönköping

Det krävs en attitydförändring hos många av dom som driver restauranger i Jönköping, det slår miljökontoret fast efter att ha inspekterat över 100 restauranger i Jönköpings kommun.

Under hösten besökte en handfull inspektörer 109 restauranger i Jönköpings kommun och det är resultatet av dom inspektionerna som nu är klara. Bristerna på många av restaurangerna är stora, inga har dock ansetts så allvarliga att någon av restaurangerna har tvingats stänga. Men miljöinspektör Per Nilsson säger att det kan bli aktuellt att förbjuda vissa maträtter hos en del av resturangerna om dom inte skärper sig. Av dom 109 restaurangerna är det bara 20-tal som har klarat sig utan några anmärkningar. Dessutom finns det stora brister i hur resturangerna själva kontrollerar sin verksamhet. Miljökontoret i Jönköping kommer nu att noggrant följa upp den här rapporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".