Skinnskallar gjorde hitlerhälsning

Polisen i Jönköping har inlett en förundersökning om hets mot folkgrupp mot sju skinnskallar efter ett bråk utanför dansstället Pigalle i Nässjö i natt.

Polisen hade kallats till ett diskotek eftersom det var allmänt stökigt på gatan utanför. Medan patrullen fortfarande var kvar utanför festlokalen dök ett gäng skinnskallar upp. De ställde sig utanför diskotekets fönster, ropade slagord och gjorde Hitlerhälsningar. Inne på diskoteket fanns omkring 30 ungdomar av utländsk härkomst.

Innan poliserna hann ingripa försvann skinnskallarna i en bil. Efter en stunds letande kunde polisen stoppa bilen och identifiera männen. De polismän som sett uppvisningen utanför diskoteket har gjort en anmälan och därför har en förundersökning nu startats.

Polisen ska nu försöka reda ut vilka av skinnskallarna som gjort Hitlerhälsningar och därmed kan misstänkas ha gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.

Skinnskallarna är enligt polisen från Jönköpings kommun. De är kända av polisen sen tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".