Restaurangsnusk visas på internet

Miljökontoret i Jönköping kommer framöver att vara tuffare för att komma till rätta med brister i hygienen inom resturangbranschen.

Som ett led i detta så kommer man att publicera bilder på snusket på restaurangerna på kommunens hemsida, säger Per Nilsson Miljöinspektör inom Jönköpings kommun.

I rapport efter rapport så har vi kunnat höra och läsa om att det finns stora brister i hygenen inom resturangbranschen. Men genom att ta bilder på både det bra och dåliga så hoppas man att det ska bli en bättring inom resturangbrachen.

Så sent som i förra veckan kunde vi i Nyheterna berätta om Miljökontorets senaste undersökning där över 100 restauranger har undersökts, och där bara ett 20-tal klarade sig utan några anmärkningar. Snart kommer vi alltså kunna få se bilder från den här undersökningen, dels bilder som visar stora brister, dels bilder som pekar på positiva exempel från resturanger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".