1 av 2
På grund av strejken lyfter knappt några flygplan från Jönköping och ingen vet när passagerartrafiken kommer igång igen. Foto David Westh/Sveriges Radio.
2 av 2
Jönköpings flygplats

Planen ska lyfta igen

Det har varit strejk bland piloterna idag vid Jönköpings flygplats. Bortsett från ett och annat charterplan som körts av danska piloter så har flygplanen stannat på marken idag. Flygen kommer att lyfta som vanligt imorgon i landet, och detta gäller också Jönköpings flygplats.

Den endagsstrejk som pågått under dagen kommer, som det ser ut nu i alla fall, inte att följas av några ytterligare dagar. Detta bekräftar båda parterna, Flygarbetsgivarna och även den fackliga centralorganisationen Svensk pilotförening idag.

Förhandlingarna om piloternas avtal kommer att fortsätta i morgon, det handlar bland annat om hur bemanningsföretag ska få anlitas.

På monitorerna på flygplatsen i Jönköping lyser det "Flight cancelled" bredvid de allra flesta avgångar idag.

– Det viktiga är att gå in på respektive flygbolags hemsida för att hålla sig uppdaterad säger Hazze Sandström, flygplatschef i Jönköiping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".