Mer kritik om däckfabriken

Företagsprofessorn Bengt Johannisson vänder sig nu till näringsminister Björn Rosengren med sin kritik mot Gislaveds kommunledning.
I nyheterna i måndags anklagade ju Johannisson kommunledningen för att inte agera för de nästan 800 som blir utan jobb när däckfabriken läggs ned. Professor Bengt Johannisson tycker att han blivit nonchalant behandlad av kommunen eftersom han inte fått svar på sitt brev, där han erbjöd forskarnas hjälp att skaffa jobb åt de som blir arbetslösa. Den kritiken framför han i ett öppet brev som når näringsminister Björn Rosengren i dag. Gislaveds kommunledning tycks ju sätta sin lit till just Rosengren för att rädda fabriken. Johannisson skriver att Rosengrens upprörda uttalanden om Continentals agerande och hans ambitioner att göra något åt situationen, har gjort att varken kommunen eller de anställda tror att det blir någon nedläggning. Han hävdar att småföretagen i bygden därför inte får några sökande från däckfabriken, när de vill ha ny arbetskraft i dag. Företagsprofessorn tror inte alls att näringsministern, som han uttrycker det i brevet, förmår de globala marknadskrafterna att tänka om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista