Olof Larsson är den misstänkta kvinnans advokat. Foto: David Svanberg/SR

Åtalad för dubbelmord släpptes oväntat

En 33-årig kvinna som står åtalad för dubbelmord i Värnamo släpptes igår på fri fot efter rättegången. Kvinnans advokat tolkar det som ett frikännande, säger han till Nyheterna.

Om tingsrätten hade tänkt fälla kvinnan för mord hade hon fått stanna kvar i häktet. Eftersom hon nu är släppt, tolkar advokaten det som att hon frias för mord.

Både kvinna och hennes advokat blev förvånade över det snabba beslutet.

- Hon blev ju överraskad får jag säga. Vi har diskuterat det att hon skulle släppas men inte så snabbt. Det här tyder på en frikännande dom faktiskt, säger Olof Larsson till Nyheterna.

I samband med rättegången var beslutet att hon skulle stanna kvar i häktet men förhandlingarna fortsatte sedan och då beslutade rätten oväntat att släppa kvinnan.

Nyheterna har följt rättegången under de senaste veckorna och som vi  berättat om tidigare är kvinnan är misstänkt för mord på sin mamma, liksom en annan kvinna.

Det första mordet uppfattades inte ens som ett mord av myndigheterna utan registrerades som självmord. Det var först under utredningen av mord nummer två, det mot kvinnans mamma, som misstankarna väcktes.

Den första, döda kvinnan var då redan begravd och hennes bostad, brottsplatsen, hade fått ny hyresgäst som hade börjat renovera.

Sammanlagt har 40 vittnen hörts i rättegången.

Peter Jernberg
peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".