1 av 3
Jake Sarvit (med lurar) från Växjö med sina kompisar på Dreamhack i Jönköping i helgen. "Najs", var omdömet. Foto: Kajsa Hallberg / SR
2 av 3
David Skyborn var på Dreamhack för att ragga unga löften att anställa.
3 av 3
Anna-Lotta Hellqvist från Österskär gick och lade sig fem på morgonen.
elmia, jönköping

Företag och partier raggar på Dreamhack

Både politiska partier och dataföretag fanns på plats när den stora datafestivalen Dreamhack öppnade portarna i helgen. Alla vill dom åt de unga dataintresserade som kommit till festivalen som pågår i fyra dygn.

Olika stora och små företag finns med. Även partier försöker rekrytera medlemmar.

- Ju tidigare vi finns med här, desto större chans att vi kan rekrytera någon ung. Vi behöver programering och systemutveckling, precis det som de gör här fast på sin fritid, säger David Skyborn som arbetar för ett teknikföretag.

Men i huvudrollen finns så klart alla dom ungdomar som kommit hit för att under flera dagar, och nätter för den delen, sitta uppkopplade och spela. En av dom är Jake Sarvit från Växjö, han är här med sina kompisar.

- Det bästa är att det är så najs och atmosvären. Att det finns folk som gillar spel.

Jake har bara sovit ett par timmar i natt å runt om i de stora lokalerna strosar många omkring med kudde och täcke under armen. Många låter bli att sova, en del lägger bara ned huvudet på tangentbordet för att sova och få lite ny energi att spela.

- Jag har precis vaknat. Jag har i alla fall sovit. Gick och lade mig vid fem i morse. När jag ska sova så tar jag luftmadrassen och så går jag ned i sovsalen och lägger mig en stund.

Kajsa Hallberg
kajsa.hallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".