Elitmotorcyklar värda en kvarts miljon stulna

Motorcyklar och tillbehör till ett värde av närmare en kvarts miljon har stulits vid ett inbrott i Bor utanför Värnamo under gårdagen. Motorcyklarna tillhör 22-årige elitåkaren Carl Johansson, som bland annat har blivit SM-tia i motocross.

- Det känns så surt. Här kämpar man och sliter och så tar de alltihop, säger Carl Johanssons pappa Gösta.

Stölden upptäcktes i går fredag. Motorcyklarna fanns i ett låst större förråd på familjens gård utanför Bor. Fönstren hade lyfts bort.

Tyvärr gäller inte familjens försäkring och det är nu osäkert om sonen kan fortsätta sin satsning.

- Nu har vi lånat en motorcykel så han kan träna i alla fall, men vi kan inte ta lån på 250 000 kronor. Det går inte, säger Gösta Johansson som nu hoppas på sponsorerna.

Vid stölden försvann alltså två motorcross-motorcyklar av märket Honda Elite med 450 kubik stor motor. De är röda och har nummer 53 på kåporna.

Även en stor mängd tillbehör som kläder och reservdelar försvann med motorcyklarna. Det sammanlagda värdet bedöms ligga mellan 230 000 och 250 000 kronor.

Inbrottet ägde rum under fredagen när familjen inte var hemma. Det finns fotspår och spår från en bil på platsen och polisen ska under helgen göra en teknisk undersökning.

Men pappa Gösta Johansson tror inte man hittar motorcyklarna igen.

- De är så lätta att känna igen. Det här var nog ett beställningsjobb. Motorcyklarna är nog utomlands just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista