Facket kritiskt till avlyssning

Det är inte acceptablet att avlyssna någon personal. Det säger Kommunals ordförande i Jönköpings län, Birgitta Andersson, efter att sonen till en kvinna på ett äldreboede i Gislaved avslöjat missförhållanden med hjälp av en dold bandspelare. Nu funderar Kommunal på att polisanmäla avlyssningen...
Birgitta Andersson på Kommunal tycker att sonen istället borde ha kontkat någon i äldreboendets ledningen så att de kunde prata med personalen. Att hålla på med dolda inspelningar förstör arbetsmiljön för de som jobbar, menar hon. Och för att få reda på vad som gäller så funderar Kommunal alltså på att polisanmäla avlyssningen... Det är inte olagligt att spela in ett samtal där man själv deltar. Men här kan fallet juridiskt vara något komplicerat eftersom mamman är dement. Förre hovrättspresidenten vid Göta Hovrätt i Jönköping, Carl-Axel Petri, säger dock till Nyheterna att det knappast rör sig om ett brott eftersom sonen här agerade i mammans intresse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista