Folkhögskolan bildar bolag

Visingsö Folkhögskola satsar nu på att bygga upp en stor kurs- och konferensverksamhet för att komma till rätta med den dåliga ekonomin och bristen på elever. Samtidigt bildar folkhögskolan ett aktiebolag som ska ta hand om konferenserna och fastigheterna.
Folkhögskolan på Visingsö har framförallt gjort sig känt för språkutbildningar där man erbjudit eleverna att läsa vidare i England, Ryssland, Frankrike, Tyskland och Spannien. Problemet är bara att allt färre elever sökt sig dit - och det har i sin tur gjort att folkhögskolan fått ont om pengar. För att få ordning på ekonomin satsar man nu på att bilda ett aktiebolag som ska ta hand om byggnaderna och konferensverksamheten - där hoppas man nu kunna få in pengar. Delar av bolaget kommer också att säljas ut till det privata näringslivet, säger konsulten Ulf Månsson till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista