Många oroliga för övergrepp

Många, inte bara i Gislaved, är oroliga för att deras anhöriga också utsatts för övergrepp inom äldrevården. Den slutsatsen drar den så kallade medborgargruppen i Gislaved. För sedan avslöjandet av kränkning igår så har telefonen gått varm hemma hos Ingrid Karlsson, en av medlemmarna.
Anhöriga och bekanta till boende inom äldreomsorgen i flera kommuner har hört av sig till Ingrid Karlsson och andra medlemmar i medborgargruppen i Gislaved. Den här gruppen av privatpersoner i Gislaved blev ju mycket uppmärksammad för åtta år sedan i samband med den så kallade Bjerkborn-affären. Då bidrog deras avslöjanden till att kommunens produktionschef fick sparken. Och sedan dess brukar folk höra av sej när dom tycker att något är fel. Och efter att ha lyssnat på dem som ringt, så är Ingrid Karlsson övertygad om att det är inte bara på Hemgården i Gislaved som gamla kränkts och utsatts för övergrepp. Men det har inte gått att bevisa, ord har stått mot ord och avslöjande bandinspelningar, som i Gislaved, har saknats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista