Länstrafiken drar in busslinjer

Länstrafiken kommer att förändra sin landsbygdstrafik. Linjer med få passagerare i glesbebyggda områden kan komma att försvinna och istället satsar Länstrafiken på att göra passagerartäta linjer bättre.

Samtidigt som Länstrafiken satsar på att förbättra passagerartäta linjer som till exempel Jönköping - Gränna, Jönköping - Habo -Mullsjö och Värnamo - Gislaved så kan andra busslinjer på landsbygden försvinna. Det drabbar framförallt orter i Vetlanda kommun, kring Tranås och delar av Jönköpings kommun.

Länstrafiken vill anpassa trafiken på landsbygden, kanske så att man i förväg får anmäla sin resa och mindre fordon som minibussar sen samlar ihop dom resande för transport till närmsta stad. Dom här ideerna har arbetats fram av konsulter o dom presenteras på ett trafikseminarium för Landsting o kommuner i morgon.

Fler passagerare ska alltså lockas till redan passagertäta linjer, framför allt genom fler avgångar, och det handlar förstås om pengar. Länstrafiken räknar med att förändringarna ska locka 30 procent fler passagerare till linjerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".